image
Financiële zekerheid

Uw partner in financiële zekerheid!

Lees meer

image
Welke zorg past bij u?

Wij zoeken het voor u uit

Lees meer

image
Zonder zorgen op reis

Sluit direct een doorlopende reisverzekering af!

Lees meer

image
Woonverzekeringen

Voor al uw verzekeringen in
en om de woning

Lees meer

image
Zakelijke zekerheid

Als ondernemer in één keer privé en zakelijk goed verzekerd

Lees meer

image
Onbezorgd touren

Bescherm uw auto tegen schade

Lees meer

image
Mijn Grasso

Online inzicht in uw verzekeringen.
Uw digitale polismap!

Mijn Grasso

image
Grasso Assurantiën

Ons bezoekadres:
Boedapestlaan 77-79
3404 CC IJSSELSTEIN

Over Grasso

* * * * * * * *
image image image image image image image image

Op vakantie? Een goede voorbereiding van de vakantie betekent ook dat u zorgeloos op reis kunt. Wij geven wat handige tips mee ter voorbereiding op de vakantie.

Met de auto

Gaat u met de auto op reis of gebruikt u een auto in het land van bestemming? Denk dan aan reservesleutels, autopapieren en een groene kaart.

Gaat u op reis buiten de Europese Unie? Informeer dan of een internationaal erkend rijbewijs nodig is. Als dat het geval is, dan kunt u een vertaling van uw rijbewijs opvragen bij de gemeente. Bovendien raden wij u aan om Pechhulp af te sluiten zodat u kunt rekenen op snelle en professionele hulp.

 

Alarmcentrale & reisverzekering

Zorg ervoor dat uw reisverzekering aan uw bestemming is aangepast (Europa of Werelddekking), dat uw kinderen zijn bijgeschreven op de polis en uw medische kosten goed gedekt zijn in het buitenland op basis van uw ziektekostenverzekering. Is dit laatste niet het geval, sluit dan een aanvullende dekking voor medische kosten af via uw reisverzekering. Vooral als u naar Amerika gaat is dit zeer belangrijk, omdat de medische kosten extreem hoog kunnen zijn.

Gebruik de SOS op reis app op uw vakantiebestemming. Met deze app belt u direct de alarmcentrale bij noodhulp of de alarmcentrale van uw autopech-, autoschade-, reis- en zorgverzekeraar. Ook geeft de app direct toegang tot de telefoonnummers van uw bank of creditcardmaatschappij en Nederlandse ambassades en consulaten.

Medisch advies

  • Maak ruim voor vertrek een afspraak met uw huisarts, tandarts en indien van toepassing uw gynaecoloog of andere specialist. Ook uw apotheker kan u adviseren over eventuele voorgeschreven medicatie die u moet blijven gebruiken tijdens je reis.
  • Lees u goed in over de te bezoeken landen en zorg dat u op de hoogte bent van eventuele gezondheidsrisico's. De website van de Rijksoverheid is onmisbaar om actuele informatie te vinden, ook tijdens uw reis.
  • Controleer en update uw vaccinaties en neem uw vaccinatieboekje mee op reis.
  • Bereid uw EHBO-doos voor. Maak kopieën van recente medische rapporten die onderweg van belang kunnen zijn als dat nodig is. U kunt ook een kopie van deze documenten aan uw reisgenoot kunnen geven.
  • Heeft u een chronische of gecompliceerde ziekte, vraag dan aan uw arts een medisch rapport te schrijven, bij voorkeur in het Engels. Dit rapport moet aangeven wat de diagnose is (liefst onder de Latijnse benaming), een korte beschrijving van uw ziekte, de resultaten van de meest recente onderzoeken en uw behandelplan.
  • Wijk niet af van uw normale behandelplan, zelfs niet tijdens de vlucht. Houd medicijnen altijd bij de hand (dus niet in de koffer) en neem een extra recept mee met vermelding van de internationale namen zoals acetylsalicylic acid in plaats van Aspirine. Op deze manier kunt u medicatie snel vervangen en bent u zeker dat u de juiste medicatie krijgt.

Niet vergeten

Bereid u zorgvuldig voor op de benodigdheden voor uw reis, om te voorkomen dat u zaken vergeet waar u niet zonder kan. Denk hierbij aan uw bril, contactlenzen en gehoortoestel (en extra batterijen). Draagt u contactlenzen, vergeet dan niet een tweede paar lenzen mee te nemen.

Denk aan een goede zonnebril die geschikt is voor zee, bergen of tropen. Kies een zonnebrandcrème geschikt voor de bestemming, uw huidtype en een mogelijke allergie. Neem lipbalsem mee, een pet of hoedje en een brede, lange sjaal om uzelf te beschermen tegen de zon, stof en sterke wind.

Zorg voor goede landkaarten (van het land, de regio of steden), een kompas, een wereldstekker, een zaklamp, extra batterijen, een camera en elektrische adapters.
Draag bovendien uw paspoort, bankpasjes, reisbescheiden, contant geld en medicatie altijd in uw handbagage.

Informeer thuisblijvers

Wij raden u aan om een aantal gegevens achter te laten voor de thuisblijvers. Hierbij kunt u denken aan de naam van het vakantieverblijf, de periode en uw telefoonnummer en e-mailadres. Bovendien is het handig een kopie thuis te laten van uw reis-, auto- en ziektekostenverzekering en je paspoort, visum en rijbewijs.

 Bent u er klaar voor? Fijne vakantie!