image
Financiële zekerheid

Uw partner in financiële zekerheid!

Lees meer

image
Welke zorg past bij u?

Wij zoeken het voor u uit

Lees meer

image
Zonder zorgen op reis

Sluit direct een doorlopende reisverzekering af!

Lees meer

image
Woonverzekeringen

Voor al uw verzekeringen in
en om de woning

Lees meer

image
Zakelijke zekerheid

Als ondernemer in één keer privé en zakelijk goed verzekerd

Lees meer

image
Onbezorgd touren

Bescherm uw auto tegen schade

Lees meer

image
Mijn Grasso

Online inzicht in uw verzekeringen.
Uw digitale polismap!

Mijn Grasso

image
Grasso Assurantiën

Ons bezoekadres:
Boedapestlaan 77-79
3404 CC IJSSELSTEIN

Over Grasso

* * * * * * * *
image image image image image image image image

Uitvaart

Uw uitvaart goed geregeld

reis

Uw uitvaart goed geregeld voor uw nabestaanden en met uw persoonlijke wensen.
We helpen u graag verder met de keuze van een uitvaartverzekering. Ook kunt u zelf uw uitvaartverzekering direct online afsluiten.

Contact

Natura Uitvaartverzekering

Wat is een natura-uitvaartverzekering?
Met een natura-uitvaartverzekering kunt u uw begrafenis of crematie laten verzorgen. Het is een pakketverzekering voor uw hele leven. Uw familie krijgt geen bedrag, maar de verzekeraar regelt uw begrafenis of crematie. De verzekeraar regelt dan samen met uw nabestaanden bijvoorbeeld:

  • de begrafenis- of de crematieplechtigheid;
  • de kist;
  • de auto's;
  • de rouwkaarten.

Ook kunt u bepaalde keuzes aan uw nabestaanden overlaten. Dit spreekt u van tevoren af.

Direct aan de uitvaartverzorger
Bij sommige verzekeringen krijgt de uitvaartverzorger een bedrag. Daarmee kan de rekening of een deel van de rekening van de begrafenis of crematie worden betaald. U maakt zelf de keuzes over wat u bij de uitvaart wilt. U bent dus niet verplicht om bepaalde diensten, zoals volgauto's of rouwkaarten, af te nemen.

Er zijn ook natura-uitvaartverzekeraars die een geldbedrag op de polis hebben staan. Ook deze verzekeraars betalen het geld voor uw begrafenis of crematie direct aan de uitvaartverzorger. Uw familie krijgt dus geen geld in handen.

Wat zit er in het basispakket van de natura-uitvaartverzekering?

Wat moet mijn familie doen bij mijn overlijden?
Als u overlijdt, moet uw familie dat aan de verzekeraar laten weten. Meestal kan uw familie daarvoor bellen met de verzekeraar.

Heeft u een pakketverzekering? Dan regelt de verzekeraar de begrafenis of crematie. Sommige natura-uitvaartverzekeraars hebben een geldbedrag op de polis staan. Ook zij regelen de uitvaart direct met de uitvaartondernemer.

Hoeveel premie betaal ik?
De premie die u betaalt, kan gelijk blijven of tijdens de looptijd veranderen. U kiest hiervoor als u de verzekering afsluit.

De premie wordt hoger
Kiest u ervoor dat de premie tijdens de looptijd hoger wordt? Dan bepaalt de verzekeraar met hoeveel procent de premie hoger wordt. Dit doet hij op basis van de kostenstijging van het pakket. U krijgt dan een brief waarin staat hoeveel premie u moet betalen. Alles in Nederland wordt steeds duurder. Door de premie te verhogen, garandeert de verzekeraar dat u ook in de toekomst het pakket ontvangt dat u heeft afgesproken.

U betaalt premie totdat u overlijdt. Of tot de datum die u heeft afgesproken met de verzekeraar.

Uitvaartverzekering in geld

Wat is een uitvaartverzekering in geld?
Met een uitvaartverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit als u overlijdt. Het tijdstip van overlijden is hierbij niet belangrijk. Met deze verzekering kunt u (een deel van) de kosten van een begrafenis of crematie betalen.

Als u de verzekering afsluit, spreekt u af welk bedrag de verzekeraar uitkeert als u overlijdt.

Incl. winstdeling
Als u de verzekering afsluit, spreekt u af welk bedrag de verzekeraar uitkeert als u overlijdt. Dit bedrag kan hoger worden door winstdeling.

Wanneer betaal ik de premie?
Meestal kunt u de premie maandelijks betalen. U betaalt premie tot de datum die u heeft afgesproken.

Hoeveel premie moet ik betalen?
De premie die u betaalt, blijft tijdens de looptijd hetzelfde. Bij sommige verzekeringen betaalt u één keer een premie. Dat noemen we een koopsom.

Hoe hoog is de uitkering?
Als u overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit. Hoe hoog het bedrag is, spreekt u af als u de verzekering afsluit. Dit kan een vast bedrag zijn. Of een bedrag dat vanaf het begin van de verzekering tijdens de looptijd hoger wordt.

Incl. winstdeling
Als u overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit. Hoe hoog het bedrag is, spreekt u af als u de verzekering afsluit. Dit bedrag kan hoger worden door winstdeling. De verzekeraar weet van tevoren niet hoe hoog de winstdeling is. Hij kan dus niet van tevoren zeggen hoe hoog de totale uitkering is als u overlijdt.

Wat is winstdeling?
De verzekeraar belegt uw premie in staatsobligaties. De hoogte van de winstdeling hangt af van de waarde van de staatsobligaties.
Als uw verzekeraar winst maakt, kunt u een deel van de winst krijgen. Dan wordt de uitkering hoger. De verzekeraar bepaalt meestal elk jaar hoe hoog uw winstdeling is.

  logo_aegonaraglogoasrlogo_deltalloydLeidseVerzekeringen  allianzlogo_monutalogoNHONVZ_liggend_140x80reaal-logologoSH