image
Financiële zekerheid

Uw partner in financiële zekerheid!

Lees meer

image
Welke zorg past bij u?

Wij zoeken het voor u uit

Lees meer

image
Zonder zorgen op reis

Sluit direct een doorlopende reisverzekering af!

Lees meer

image
Woonverzekeringen

Voor al uw verzekeringen in
en om de woning

Lees meer

image
Zakelijke zekerheid

Als ondernemer in één keer privé en zakelijk goed verzekerd

Lees meer

image
Onbezorgd touren

Bescherm uw auto tegen schade

Lees meer

image
Mijn Grasso

Online inzicht in uw verzekeringen.
Uw digitale polismap!

Mijn Grasso

image
Grasso Assurantiën

Ons bezoekadres:
Boedapestlaan 77-79
3404 CC IJSSELSTEIN

Over Grasso

* * * * * * * *
image image image image image image image image

Zorgverzekering

Zorg die bij uw situatie past

reis

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Bij een aanvullende verzekering zijn bijv. fysiotherapie, tandheelkunde, orthodontie en alternatieve geneeswijzen opgenomen die niet of slecht gedeeltelijk zijn opgenomen in de basisverzekering. Elke verzekeraar heeft weer andere aanvullende dekkingen. De dekkingen in de basisverzekering wijzigen elk jaar. Net als uw situatie! Wij zoeken graag voor u uit welke verzekering op dit moment het beste bij u past.

Contact

Zorgverzekering - Basisverzekering

Iedere Nederlander van achttien jaar en ouder is verplicht een zorgverzekering af te sluiten, ook wel basisverzekering genoemd. Deze basisverzekering dekt de kosten van medische behandeling. Daarvoor bent uverzekerd volgens een wettelijk beschreven pakket aan zorg. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie.voor de basisverzekering maar zijn wel verzekerd.

Waarvoor bent u verzekerd?
In het basispakket bent u onder andere verzekerd voor:

  • geneeskundige zorg, waaronder zorg door:
  • huisartsen,
  • geneesmiddelen,
  • medisch specialisten,
  • verloskundigen;
  • ziekenhuisverblijf;

Aanvullende verzekering?
Voor zorg die niet in de basisverzekering zit, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Denk aan fysiotherapie, tandheelkundige hulp en alternatieve geneeswijzen. Een aanvullende verzekering is niet verplicht.

Wat betaalt u aan premie?
De premie voor de basisverzekering bestaat uit een inkomensafhankelijke bijdrage en een nominale premie. De inkomensafhankelijke bijdrage vergoedt uw werkgever. Dat doet hij bruto, niet netto.

Zelfstandigen en gepensioneerden betalen de inkomensafhankelijke bijdrage zelf. De nominale premie voor de basisverzekering betaalt de consument zelf. Dit is ongeveer € 1.100,- per jaar. Ook de premie voor de aanvullende verzekering betaalt de consument zelf. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie voor de basisverzekering.

Betaalt u een eigen risico?
De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico. Dit is € 210,-. (2012)

Accepteert de verzekeraar jou?
Verzekeraars zijn verplicht je te accepteren voor de basisverzekering. Dat geldt niet voor de aanvullende verzekering.

Aanvullende zorgverzekering

Iedere Nederlander van achttien jaar en ouder is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u vrijwillig een aanvullende verzekering afsluiten. Een aanvullende zorgverzekering dekt kosten die de basisverzekering niet of niet helemaal vergoedt.

De aanvullende verzekering
Stelt u prijs op bijzondere behandelingen? Zoals een medische check of sportmedisch advies? Dan heeft het zin om een aanvullende zorgverzekering te zoeken die dit dekt.

Een ander voorbeeld zijn de kosten voor brillen en contactlenzen. Deze worden niet vergoed met de basisverzekering. Een aanvullende verzekering kan dan zin hebben.

Kortdurende psychologische zorg is tot maximaal acht zittingen vergoed. Daarbij heeft u een eigen bijdrage van € 10,- per zitting.

Zo zijn er vele voorbeelden te noemen. Denk ook aan alternatieve geneeswijzen.

Let op
U kunt kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. Verzekeraars hebben deze samengesteld. Meestal geldt: hoe uitgebreider hoe duurder.

Ga binnen het gezin goed na aan welke medische behandelingen u behoefte heeft. En vooral: waaraan niet. Heeft u  bijvoorbeeld geen interesse in alternatieve geneeswijzen, dan is het jammer om daar premie voor te betalen.

Wisselen van verzekeraar voor de basisverzekering?
Dan wisselt de aanvullende verzekering niet automatisch mee. Ook bestaat voor de aanvullende verzekering geen acceptatieplicht. Zoek dus eerst een verzekeraar die u accepteert, vóórdat u de oude aanvullende verzekering opzegt.

  logo_aegonaraglogoasrlogo_deltalloydLeidseVerzekeringen  allianzlogo_monutalogoNHONVZ_liggend_140x80reaal-logologoSH