image
Financiële zekerheid

Uw partner in financiële zekerheid!

Lees meer

image
Welke zorg past bij u?

Wij zoeken het voor u uit

Lees meer

image
Zonder zorgen op reis

Sluit direct een doorlopende reisverzekering af!

Lees meer

image
Woonverzekeringen

Voor al uw verzekeringen in
en om de woning

Lees meer

image
Zakelijke zekerheid

Als ondernemer in één keer privé en zakelijk goed verzekerd

Lees meer

image
Onbezorgd touren

Bescherm uw auto tegen schade

Lees meer

image
Mijn Grasso

Online inzicht in uw verzekeringen.
Uw digitale polismap!

Mijn Grasso

image
Grasso Assurantiën

Ons bezoekadres:
Boedapestlaan 77-79
3404 CC IJSSELSTEIN

Over Grasso

* * * * * * * *
image image image image image image image image

Recreatie

Zonder zorgen op reis

reis

Een doorlopende reisverzekering of éénmalig afsluiten? Uw boot of caravan goed verzekeren?
Grasso Assurantiën bekijkt wat het beste past bij uw situatie. Vraag naar de mogelijkheden.
We helpen u graag verder!

Contact

Reis- en annuleringsverzekering

Wat is een reis- en annuleringsverzekering?
Schade kan op heel veel manieren ontstaan. Maar ook op heel veel plaatsen. Met de reis- en annuleringsverzekering bent u verzekerd voor schade die u en uw gezin tijdens uw reis kunnen oplopen.

Welke risico's dekt een reis- en annuleringsverzekering?
Over het algemeen dekt een reis- en annuleringsverzekering schade die u en uw gezin tijdens uw reis lijden. Soms wordt een reis- en annuleringsverzekering per persoon gesloten. Vraag bij het afsluiten van de verzekering na of deze dekking biedt voor het hele gezin of reisgezelschap.

Extra dekking voor medische kosten
In veel landen is een medische behandeling veel duurder dan in Nederland. Raakt u gewond of wordt u ziek op reis? Dan vergoedt uw basis zorgverzekering de kosten tot het bedrag dat uw behandeling in Nederland zou kosten. Het bedrag boven deze kosten kan dan worden vergoed door een aanvullende zorgverzekering of de reisverzekering als u op de polis een dekking voor medische kosten heeft afgesloten.

Annuleringskosten
U kunt door een bepaalde gebeurtenis niet op reis. Dan zorgt de verzekeraar ervoor dat u de kosten van de annulering van de reis terugkrijgt. De meeste annuleringsverzekeringen vergoeden ook de annuleringskosten als u uw reis tussentijds moet afbreken. Bijvoorbeeld omdat een familielid ernstig ziek is geworden of overleden is. U krijgt dan de reissom terug. Of een deel hiervan. In uw polisvoorwaarden leest u precies wat geldige redenen zijn om de reis te annuleren.

Rampen of calamiteiten
Rampen of calamiteiten vallen vaak niet onder de annuleringsverzekering. Het Calamiteitenfonds vergoedt soms de schade, of een deel hiervan.

Combinatie
Veel mensen combineren de reisverzekering en de annuleringsverzekering.

Eigen risico
Voor de verzekering geldt soms een eigen risico. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Pechhulpverzekering

Wat is een pechhulpverzekering?

De pechhulpverzekering biedt hulp bij autopech onderweg.

Welke risico's dekt een pechhulpverzekering?
Meestal kunt u kiezen voor pechhulp ...

... in Nederland;

... in heel Europa;

... in heel Europa en in sommige landen buiten Europa.

Sommige verzekeraars bieden ook verzekeringen aan waarbij autopech in uw eigen woonplaats gedekt is.

In Nederland ...

Heeft u pech onderweg? Dan kunt u rekenen op reparatie van eenvoudige gebreken ter plaatse. Als dat niet kan, dan wordt uw auto versleept naar een garage in de buurt. Of uw auto wordt naar uw eigen garage gebracht. Als reparatie niet mogelijk is, krijgt u een vervangende auto aangeboden. Of ander passend vervoer, zoals het openbaar vervoer of een taxi.

... of het buitenland

Bij pechhulp in het buitenland biedt de verzekeraar vaak verschillende mogelijkheden aan. Dit hangt af van de situatie. Denk aan:

  • transport naar uw eindbestemming;
  • vervangend vervoer;
  • stalling van uw voertuig;
  • het vervoer terug naar Nederland;
  • het toesturen van onderdelen.

Meestal zijn ook reiskosten en noodzakelijke hotelovernachtingen in de verzekering opgenomen. Vaak zit daar wel een beperking aan.

Oudere auto
Deze verzekering biedt meestal geen dekking aan auto's die ouder zijn dan tien jaar. Wanneer dit wel zo is, dan moet er een hogere premie worden betaald.

Pleziervaartuigenverzekering

Wat is een pleziervaartuigenverzekering?
Als u een boot heeft, is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Uw boot kan beschadigen of worden gestolen. Maar het is ook belangrijk om u te verzekeren voor schade die u aan anderen veroorzaakt met uw vaartuig. Daarvoor is de pleziervaartuigverzekering.

Welke risico's dekt een pleziervaartuigenverzekering?

Over het algemeen heeft u bij een pleziervaartuigverzekering de volgende keuzes:

  • U verzekert alleen uw wettelijke aansprakelijkheid voor schade die u aan anderen kunt veroorzaken met uw vaartuig.
  • U verzekert ook uw vaartuig zelf. Dat doet u WA-casco.

Wettelijke aansprakelijkheidsdekking
Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan vergoedt de verzekeraar de schade waarvoor u aansprakelijk bent. Schade aan uw eigen boot is met deze dekking dus niet verzekerd.

Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

WA-cascoverzekering
Een WA-cascoverzekering dekt naast de aansprakelijkheidsschade ook schade aan uw eigen vaartuig. Dit is schade door brand, een aanvaring, vandalisme of diefstal. De verzekeraar zorgt ervoor dat de schade door dit soort gebeurtenissen wordt vergoed. Niet alleen uw vaartuig zelf is dan verzekerd, maar ook schade aan uw spullen in, aan en op uw vaartuig. Welke spullen precies verzekerd zijn, leest u in de polisvoorwaarden.

Ongevallenverzekering
Ook kunt u meestal een ongevallenverzekering afsluiten. Of dit is meeverzekerd op uw WA-casco verzekering. Een ongevallenverzekering keert een bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de opvarenden door een ongeval. Hoe hoog deze uitkering is, leest u in de polisvoorwaarden van uw pleziervaartuigverzekering.

Soms heeft u een eigen risico. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt wordt nooit vergoed.

Caravanverzekering

Wat is een caravanverzekering?
Uw caravan kan op veel manieren beschadigen. Kortsluiting heeft brand veroorzaakt. Hagel heeft het dak beschadigd. Of vandalen hebben uw ruiten ingetikt. Met de caravanverzekering kunt u schade door dit soort gebeurtenissen verzekeren.

Welke risico's dekt een caravanverzekering?

Uw caravan en spullen
Over het algemeen dekt een caravanverzekering schade aan uw caravan veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, hagel, vandalisme of diefstal. Uw caravan zelf is dus verzekerd. Maar ook spullen in, aan en op uw caravan. Welke spullen precies verzekerd zijn, leest u in de polisvoorwaarden van uw eigen verzekering.

Uw aansprakelijkheid
Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan vergoedt de verzekeraar de schade waarvoor u aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als u schade met uw caravan aan anderen veroorzaakt. Let op: u bent alleen gedekt als de caravan is losgekoppeld van uw auto. Is de caravan aan uw auto vastgekoppeld? Dan is schade aan anderen gedekt onder de verplichte WAM-verzekering van de auto.

Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed. Voor de caravanverzekering geldt soms een eigen risico.

Aanhangwagen-, boottrailer-, paardentrailer- of bagagewagenverzekering

Wat is de aanhangwagen-, boottrailer-, paardentrailer- of bagagewagenverzekering?
Uw aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer of bagagewagen kan op veel manieren beschadigen. U heeft een aanrijding. Of u bent het slachtoffer van vandalisme. Ook kan uw trailer worden gestolen. Met deze verzekering bent u hiervoor verzekerd.

Welke risico's dekt deze verzekering?
Uw aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer of bagagewagen

Over het algemeen dekt deze verzekering schade aan uw aanhangwagen, boottrailer, paardentrailer of bagagewagen. Deze schade is veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, een aanrijding, vandalisme of diefstal. De verzekeraar zorgt ervoor dat u de schade door dit soort gebeurtenissen vergoed krijgt.

Uw aansprakelijkheid
Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan vergoedt de verzekeraar de schade waarvoor u aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld als u schade met uw aanhangwagen aan anderen veroorzaakt. In de polisvoorwaarden leest u precies waarvoor u verzekerd bent. Zo kunt u zich vaak ook voor pechhulp verzekeren.

Let op: u bent alleen gedekt als de aanhangwagen is losgekoppeld van uw auto. Is de aanhangwagen aan uw auto vastgekoppeld? Dan is schade aan anderen gedekt onder de verplichte WAM-verzekering van de auto.

Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed. Voor de verzekering geldt soms een eigen risico.

  logo_aegonaraglogoasrlogo_deltalloydLeidseVerzekeringen  allianzlogo_monutalogoNHONVZ_liggend_140x80reaal-logologoSH